Ugrás a tartalomra

Akik a gyermekekért élnek

2024. március 18. hétfő
Szakmai tanácskozást tartott a Család- és Gyermekjóléti Központ
Akik a gyermekekért élnek

A Család- és Gyermekjóléti Központ éves szakmai tanácskozását tartotta meg a Cziffra György Nagytétényi Közösségi Színtérben. Az önkormányzat nevében Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint elmondta, az esemény jó alkalom arra, hogy időről időre összegyűljenek a pedagógusok, szociális munkások, intézmények vezetői, a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai, hogy megosszák egymással a gondolataikat, beszéljenek a felmerülő problémákról, a lehetséges megoldási javaslatokról.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hetekben szinte minden korábbinál nagyobb fény vetült a gyermekvédelemre. Ezzel pedig ráirányult a figyelem arra is, milyen elképesztően – szó szerint életbevágóan – nagy jelentősége van annak, milyen szakemberek, és legfőképpen milyen emberek dolgoznak a gyermekvédelem területén. A kerület vezetője köszönetet mondott ezért a kerületi szakembereknek, akik akkor is a gyerekek pártját fogják, amikor máshol nem számíthatnak támaszra. – Magam azért érkeztem, hogy a kerület vezetése nevében köszönetet mondjak önöknek. A fáradhatatlan, biztonságot nyújtó munkáért, az elesettek terheinek cipeléséért – emelte ki a polgármester.

Elmondta azt is, hogy a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elfogadtak egy nyilatkozatot, amelyben kinyilvánítják egyetértésünket abban, hogy Magyarországnak minden arra alkalmas intézkedést meg kell tennie, hogy megvédje a gyermekeket a nemi erőszak, a fizikai és lelki bántalmazás bármilyen formájától. – Készen állunk arra, hogy mi is minden tőlünk telhető segítséget megadjunk, hogy kerületünkben biztonságos, szeretetteli, valódi segítő bánásmódban részesüljenek a nehéz helyzetbe került gyerekek és családok – szögezte le Karsay Ferenc, aki ezért kérte a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjét, hogy továbbítsák neki a szakmai tanácskozásaik tanulságait és visszajelzéseit.

(VH)